JellyPages.com

Rabu, 29 Mei 2013

KHASIAT GARAM UNTUK BADAN KITAAssalamualaikum semua..disini saya berkongsi tentang khasiat garam Mesti ada yang tak tahu kan yang garam ada khasiat, bukan hanya untuk menyedapkan makanan sahaja.Garam sebenarnya banyak khasiatnya kalau kita amalkan makan secubit garam sebelum dan selepas makan seperti amalan Rasulullah.

Ini kerana, ianya boleh menambahkan keberkesanan perut untuk menghadam makanan dan menghindarkan perut dari menyerap racun supaya senang untuk kita membuang air besar yakni tidak sembelit. Ianya juga akan mengelakkan diri kita daripada terkena keracunan makanan.

Selain itu, apabila badan kita kurang pengambilan garam, badan kita akan merasa lemah dan tidak bermaya lemah yakni tiada tenaga yang secukupnya kerana pengambilan garam dalam badan kita juga akan membekalkan tenaga yang mencukupi untuk menjalani kehiduan kita.


Dengan itu juga, amalkan secubit garam sebelum dan selepas makan juga dapat hindari 330 jenis penyakit paling kurang , kusta , gila, sakit gigi, sakit kepala dan macam-macam lagi.
Apabila tapak kaki kita ada rekahan, kita boleh rendamkan kaki kita dengan air suam larutan garam supaya dapat menghilangkan rekahan tersebut.

Bukan itu sahaja, kita juga boleh mandi dengan air larutan garam supaya dapat menyegarkan badan dengan bertenaga, menghilangkan kuman dan memulihkan kudis-kudis dan sel-sel mati yang ada di dalam badan kita.
Akhir sekali, ini sahaja yang dapat saya kongsikan bersama anda semua mengenai khasiat garam. Semoga apa yang saya kongsikan dapat memberi manfaat kepada kita semua.

WASSALAM..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan